Uscatoare pentru rumegus si tocatura

 

Cea mai eficientă uscare a biomasei de pe piață

 

Instalația de uscare pentru tocătură lucrează prin alimentarea continuă a materialului dintr-un buncăr sau de la moara cu ciocanele. Tocătura este presărată uniform pe toată lățimea benzii, prin trecerea materialului prin diferite zone de uscare se obține umiditatea dorită. Un șnec transportor preia rumegușul uscat la capătul benzii în vederea transferului către presa de brichetat sau de peleți.

Astfel, creșteți randamentul termic al rumegușului, prelungiți durata posibilă de depozitare, pregătiți materialul pentru prelucrarea ulterioară (brichete sau peleți) și reduceți greutatea rumegușului pentru transport.

Muhlbock_Uscator_rumegus_banda_Cravcitech

Uscătoarele de rumeguș de tip 1003 asigură în combinație cu recuperatorul de căldură o reducere a necesarului de căldură cu 50-60%, oferind astfel cea mai eficientă uscare a biomasei de pe piață. Prin instalații de transport talașul este preluat într-un covor continuu de banda de uscare unde este uscat complet automat la umiditatea finală dorită.

 Cel mai important cost de uscare în acest proces îl are energia termică, prin folosirea uscătorului de rumeguș tip 1003 Mühlböck, aceste costuri se reduc la jumătate. Uscătoarele se construiesc modular cu capacități între 1 și 15 t/oră și pot fi folosite pentru mai multe granulații de rumeguș. Există posibilitatea alimentării cu agent termic la temperatură joasă din returul centralelor termice, a generatoarelor de energie electrică, folosind apă caldă la 50 - 115°C sau abur.

Muhlbock_Uscator_tocatura_Cravcitech