Masini de ascutit

 

Mașinile de ascuțit sunt necesare pentru pregătirile care preced fabricarea unui profil. La fel cum mașina de rindeluit și profilat este sufletul producției, mașina de ascuțit este sufletul atelierului de întreținere. Aici se montează cuțitele în capetele de rindeluit, se ascut și se măsoară cuțitele.

Calitatea produsului finit este influențată de procesul de ascuțire. Mașinile din seria Rondamat de la Weinig permit o ascuțire de foarte bună calitate, care se va regăsi și în produsul finit. La mașinile din gama Highspeed această premisă este absolut necesară pentru ascuțirea prin jointare.

Cu seria Rondamat, Weinig oferă o gamă de mașini potrivită cerințelor și condițiilor individuale – de la mașina manuală până la mașina complet automată. Toate modelele au în comun precizia ridicată și toate sunt construite după acelaşi standard de calitate înalt ca şi maşinile de rindeluit și profilat Weinig. De aceea nu este nicio coincidenţă că cele mai multe ateliere de ascuţit lucrează azi cu maşini Weinig Rondamat.

Indiferent dacă doriţi să prelucraţi lemn de foioase sau rășinoase, PAL, MDF sau mase plastice – vă puteţi baza întotdeauna pe Rondamat. Cu discurile de ascuţire potrivite puteți produce şi ascuţi atât cuţite HSS, precum şi cuţite Stellite sau HM. Sistemul de ascuţire WEINIG permite ascuţirea sculelor necesare la prelucrarea pe lungime a  reperelor. O mare diversitate de opţiuni face posibilă şi profilarea şi ascuţirea sculelor pentru prelucrări speciale, cum ar fi sculele cu coadă.

 

Weinig Rondamat 960

Deveniți independent de serviciile de ascuțire! Puteți utiliza optim cele mai rapide mașini de rindeluit și sisteme de schimbare a sculelor, doar dacă sculele necesare sunt întotdeauna disponibile în timp scurt. Dacă ascuțiți sculele în regie proprie aveți toți factorii de influență sub control: timp, calitate și costuri cu sculele. Weinig vă oferă combinația ideală: mașini de profilat, scule și seria Rondamat pentru ascuțire. Și asta pentru că Weinig nu se concentrează doar pe mașina de rindeluit și profilat, ci și pe pașii cu care sunteți pregătit pentru aceste prelucrări.

 

 

Cu Rondamat 960 puteți obține o exactitate de rotație de sub 0,005 mm! Completat cu pachete opționale devine o mașină specializată pentru cuțite profilate, fără care nu veți dori să mai lucrați.

 

 

weinig_masina_ascutit_scule_arbori_Rondamat_960_Cravcitech

Weinig Rondamat 980

În locul în care vârful cuțitului atinge suprafața lemnului, se decide la prelucrare calitatea suprafeței produsului finit. Din această cauză este absolut esențial să dispuneți de scule pregătite optim și să le reascuțiți dacă este necesar. Rondamat 980 este o soluție foarte eficientă din cauza lucrului complet automat. Tot ce trebuie să faceți este să fixați scula pe mașină și să stabiliți parametri pe ecranul mașinii. De restul se ocupă Rondamat 980.

Mai ales în cazul capetelor cu multe cuțite beneficiați de ascuțirea complet automată, operatorul se poate ocupa de altceva. Acesta va regla mașina, va efectua controlul de calitate și va efectua măsurătorile de după ascuțire. Astfel, Rondamat devine o alternativă interesantă pentru toți cei care au multe cuțite drepte sau freze. Calitatea înaltă obținută cu Rondamat 980 o definește ca și mașină potrivită pentru operația de jointare care va urma pe mașina automată de rindeluit și profilat.

weinig_masina_ascutit_scule_arbori_Rondamat_980_Cravcitech

Weinig Rondamat 985

- cea mai înaltă precizie la ascuțirea cuțitelor drepte

- șlefuire complet automată

- economie importantă de timp

- spectru larg de utilizare

- folosire intuitivă

- lungime maximă cuțite 720 mm

  weinig_masina_ascutit_scule_arbori_Rondamat_985_Cravcitech

  Weinig Rondamat 1000 CNC

  - fabricarea de profile din blanchet complet automat

  - cea mai înaltă precizie la ascuțire

  - economie importantă de timp

  - repetabilitate ridicată

  - confort mare la utilizare

  - șlefuire automată după desen CAD

   weinig_masina_ascutit_scule_arbori_Rondamat_1000_Cravcitech

    

   Weinig OptiControl

   Aparat pentru verificarea sculelor după ascuțire, fără contact, optic. Valorile măsurate sunt afișate electronic și pot fi transferate la mașina de rindeluit. Reduceți astfel timpii morți necesari pentru reglarea mașinii.

   weinig_masina_ascutit_scule_arbori_Opticontrol_Cravcitech

   Weinig System Plus

   Weinig este ofertantul lider pentru industria de prelucrare a lemnului masiv. Servicii complete, service mondial și soluții de sistem economice fac din Weinig partenerul ideal când este necesar un proces de fabricare profitabil. Mai ales când întâmpinați provocările zilnice ca de exemplu termeni de livrare scurți, loturi mici și produse individuale, beneficiați de competența și inovațiile Weinig – nu doar referitor la tehnologia utilajelor, ci ca furnizor complet de soluții.

   Cu System Plus de la Weinig treceți peste aceste provocări cu ușurință. Corelarea perfectă între pașii individuali în cadrul procesului de producție asigură cea mai înaltă calitate cu eficiență optimă.

   weinig_masina_ascutit_scule_arbori_Moulder_master_Cravcitech