Masini de imbinat in dinti

 

Procesul de îmbinare în dinţi sau fingerjoint este recunoscut ca fiind cea mai stabilă metodă de îmbinare pe lungime a lemnului, iar cine foloseşte tehnica de îmbinare va apela cu siguranță la Weinig. Noi suntem specialiştii şi de peste 25 de ani lideri pe piaţa mondială. Tehnologia de îmbinat în dinţi Weinig este orientată către cea mai mare precizie, asta se traduce prin cele mai mici adaosuri de dimensiune, pierderi reduse de material lemnos şi costuri de producţie. Toate instalaţiile se deservesc uşor, astfel încât prelucrarea resturilor de lemn şi creşterea valorii lemnului devin simple şi profitabile!

Conform cerinţelor, maşinile sunt construite modular și pot fi dotate cu diverse opţionale. Astfel, se atinge o mare flexibilitate atât la soluţiile standard cât şi la cele individualizate, indiferent dacă lungimea de intrare a reperelor este mai mică sau mai mare de 1000 mm. Principiul este folosit la toate clasele de capacitate: de la modelul de bază ProfiJoint prin modelele Ultra, CombiPact și Turbo S până la instalațiile cu îmbinare orizontală HS120 și HS200. Conceptele de instalații Weinig fac față celor mai înalte cerințe de calitate în toate clasele de productivitate.

 

Mașini de îmbinat în dinți pentru lemn scurt

Investiți într-o instalație de îmbinat în dinți și transformați deșeurile de lemn într-un produs valoros.

- calitate de top a îmbinării

- timpi foarte scurți de schimbare a sculelor

- reglaje simple, rapide

- posibilitate de dotare suplimentară pentru optimizarea capacității și automatizare

 

  Weinig ProfiJoint

  Modelul nou de bază ProfiJoint beneficiază de tehnica utilajelor mai mari, dar oferă un excelent raport calitate-preț. Datorită construcției modulare instalația poate fi mărită prin dublarea numărului de unități de frezare. Pot fi prelucrate fără probleme lățimi de repere de până la 150 (170) mm și grosimi de până la 50 (80) mm, cu lungimi între 150 și 700 mm. Batiul din fontă reduce vibrațiile în zonele de prelucrare a dinților unde este necesară o mare precizie. Nu uitați de dotarea cu scule: indeferent dacă frezați dinți verticali sau orizontali, familia ProfiJoint este dotată la fel ca și clasele mai mari. Pot fi frezați dinți cu lungimea de 4, 10/11 și 15/16,5 mm, obținând rigle cu lungimea maximă de 6,1 m.

   

  Weinig ProfiJoint Kombination

  Acest utilaj este compus din două unități de frezare care prelucrează reperele cu mare capacitate. Prin folosirea celor doua freze se dublează capacitatea mașinii, prelucrarea fiind complet automată. Sistemul cu doi arbori permite prelucrarea de profile speciale, lungimea maximă a reperelor fiind de 900 mm.

  weinig_masina_de_imbinat_Grecon_Cravcitech

   

   

   

  Weinig Ultra / Ultra TT 1000

  Instalațiile de îmbinat în dinți compacte Ultra oferă toate avantajele tehnicii mature Weinig, capacitate și flexibilitate ridicate. Echipată cu masa rotativă manual sau automat, care se deplasează în fața frezelor, reprezintă soluția perfectă pentru valorificarea resturilor de lemn din întreprinderile mijlocii. În dotarea standard poate prelucra o lățime de până la 205 mm și lungimi de intrare între 150 și 1000 mm, se pot însă prelucra și lungimi de intrare de 1500 mm. Prin creșterea forței de presare până la 145 kN (14,5 t) se pot prelucra și secțiuni mari, sigur și precis.

  weinig_masina_de_imbinat_in_dinti_fingerjoint_Grecon_Cravcitech

   

  Weinig CombiPact

  Cu această mașină universală îndepliniți toate cerințele – rapid și la cel mai ridicat nivel de calitate. Indiferent de tipul îmbinării – vertical, pozitiv/ negativ, cu semi-umăr sau cu umeri alternativi – totul este posibil!

  O trăsătură remarcabilă a instalației CombiPact este unitatea cu frezare dublă, datorită căreia se obține o capacitate deosebită și o viteză de lucru ridicată. Prin interconectarea celor două agregate de frezare printr-un batiu comun, instalația este foarte compactă și stabilă. Construcția fără vibrații asigură rezultate excelente.

  Capacitatea maximă de frezare este de 150 piese / minut, presa lucrează cu maxim 12 tacte / minut.

   

  weinig_masina_de_imbinat_in_dinti_fingerjoint_Grecon_Cravcitech

   

   

  Weinig Turbo-S 1000

  Combinația de freze al Turbo-S 1000 permite prelucrarea la mare capacitate cu o calitate excelentă. Zona de frezare este compusă din două freze care lucrează independent, fiind conectate prin benzi de transport.

  Datorită construcției modulare instalația poate fi modificată în funcție de cerințele clienților, dotările cuprind supravegherea pachetelor, protecția contra așchiilor și pretăietorul.

  weinig_masina_de_imbinat_in_dinti_fingerjoint_Grecon_Cravcitech

   

   

   

  Weinig HS 120 / HS 200

  Frezele cu umăr pentru repere individuale sunt cele mai rapide de pe piață. Cu până la 200 de repere / minut la prelucrarea continuă prin trecere și 12 tacte de presare/ minut, fac din instalație un adevărat gigant.

  Mașina poate fi dotată suplimentar cu opționale de înaltă capacitate precum alimentarea automată și verificarea capetelor reperelor înainte de frezare. Reperele care nu corespund anumitor criterii de calitate sunt eliminate automat din fluxul de producție, fără a se aplica adeziv pe acestea. Instalația poate fi echipată cu scule cu diametre de la 228.6 până la 266.7 mm. Cel mai scurt reper care poate fi prelucrat are 110 mm.

   

   

   

  Mașini de îmbinat în dinți pentru grinzi

  Procedeul de îmbinare în dinţi este recunoscut ca fiind cea mai stabilă metodă de îmbinare pe lungime a lemnului. Tehnologia de îmbinare Weinig este orientată către cea mai înaltă precizie. Asta se traduce prin cele mai mici adaosuri de dimensiune, pierderi de material lemnos şi costuri de producţie, astfel încât îmbinarea în dinți devine simplă și profitabilă!

  Pentru producţia de lemn stratificat, panouri de lemn masiv pentru construcţii, schelete portante pentru cofraje, plăci şi grinzi pline, duo şi trio, Weinig vă oferă soluții de sistem complete și avansate.

  Gama de instalații cu frezări ale reperelor individuale este completată de instalații cu frezare în pachet. Cu instalaţiile de îmbinat în dinţi în pachet de mare capacitate din seria Ultra şi Turbo-S/Turbo-LH, aveți posibilitatea să reacționați flexibil la produsele și cerințele de capacitate a clienților dumneavoastră. Aceste instalații pot fi completate de prese cu alimentare cap la cap, prin strângere sau cu presare continuă.

   

  Weinig Ultra TT 2000-4000

  Pe această instalație se produc în principal elemente de lemn masiv pentru construcții. Freza singulară poate prelucra pachete cu lățimea de 600 mm, înălțimea de 280 mm și o lungime de pachete între 300 și 2000 (3000 sau 4000) mm. Frezarea celuilalt capăt și aplicarea adezivului se efectuează după întoarcerea automată a mesei cu 180°, acționată servomotoric. Se poate folosi aproape orice de tip de adeziv.

  Presarea se realizează cu o presă continuă sau cu o presă pentru anumite lungimi fixe de (6 / 7,2 / 9,3 / 12 / 16 / 18 m). Capacitatea medie este de 2 pachete/ minut.

  weinig_masina_de_imbinat_in_dinti_fingerjoint_Grecon_Cravcitech

  Weinig Turbo-S 2000-3000

  Freza dublă poate prelucra pachete cu lățimea de 600 mm, înălțimea de 225 mm și o lungime de pachete între 200 și 3000 mm. Efectul Turbo este obținut prin frezarea independentă între frezele 1 și 2. Sisteme de alimentare continue asigură predarea pachetelor la presă, capacitatea medie fiind între 5,5 și 7,5 pachete/minut.

  Mașini de îmbinat în dinți compacte

  Aceste prese au următoarea caracteristică importantă: procesul de frezare, aplicare adeziv și presare se efectuează printr-o trecere și o singură trecere. Asta se traduce printr-o îmbinare excelentă fără decalaj între dinți, fără rupturi și o capacitate mare.

   

  Weinig PowerJoint

  Este construit în 3 variante, cu capacitatea de 6, 8 sau 25 tacte/minut. Instalația este compactă, aplicarea adezivului fiind fără atingere. Frezarea se produce de sus în jos, ceea ce oferă o calitate optimă a dinților.

  weinig_masina_de_imbinat_in_dinti_fingerjoint_Grecon_Cravcitech

  Weinig CF și CF-H

  Seria CF oferă o multitudine de dotări, în funcție de ce doriți să produceți, vă oferim o instalație construită conform necesităților. Modelele au capacitatea de 2, 4, 5,5, 10, 12, 15 tacte / minut sau modelul HF în care se pot produce îmbinări orizontale. Puterea de presare variază în funcție de model între 20 și 40 tone. Este posibilă îmbinarea reperelor cu o lățime maximă de 310 mm și o lungime maximă de 6 m.

   

  Mașini de îmbinat în dinți pentru repere individuale

  Seria HS este o instalație pentru îmbinări cu umăr, cu construcție modulară care este concepută în funcție de necesarul dumneavoastră de capacitate și lungimi ale lemnului. Pretăietoarele inferioare și superioare asigură o calitate excelentă, aplicarea de adeziv poate fi cu perie sau fără contact, înainte de presare.

  Datorită frezării reper după reper, seria VS poate prelucra o gamă foarte variată de lungimi.

   

  Weinig FL 200/300

  Capacitatea instalației este de 10 tacte / minut, pentru îmbinarea cu umăr. Cele două freze interconectate prin benzi transportoare se folosesc pentru îmbinarea elementelor pentru case de lemn cu o grosime maximă de 150 mm.

  Un avantaj major al instalației este că frezarea se efectuează cu o freză CF care permite atât îmbinări verticale cât și orizontale.

   

  Weinig HS 2000 – 6000

  Reprezintă noua generație de mașini de îmbinat elemente lungi cu umăr. Pot fi prelucrate lungimi până la 6 m., cu o capacitate maximă de 80 piese / minut. Mașina se folosește pentru grinzi pline și elemente stratificate din lemn masiv.

   

  weinig_masina_de_imbinat_in_dinti_fingerjoint_Grecon_Cravcitech

   

   

  Weinig VS 200-300

  La seria VS există două freze fără umăr pentru repere individuale amplasate decalat față în față. Precizia de prelucrare este garantată prin dispozitivele de strângere aflate în dreptul fiecărei freze. Datorită acestora, reperele sunt poziționate exact în fața agregatelor de frezare, totul la o viteză foarte mare.

  weinig_masina_de_imbinat_in_dinti_fingerjoint_Grecon_Cravcitech

  Prese prin trecere

  Cu presa prin trecere DKK, stația de alimentare EUB și pânza circulară mobilă puteți presa și tăia la dimensiune toate elementele încleiate. Pe DKK pot fi fabricate produse pentru construcții din lemn ca de exemplu grinzi lamelare, stratificate duo și trio cu o viteză de presare de 160 m / minut. Presa DKK este potrivită pentru integrarea în linii de producție a grinzilor lamelare de mare viteză.

  weinig_masina_de_imbinat_in_dinti_fingerjoint_Grecon_Cravcitech