Masini de spintecat

 

Tăierea la lăţime, denumită în general spintecare, reprezintă împreună cu tăierea pe lungime, prima etapă în prelucrarea lemnului masiv, fiind astfel baza “piramidei” de prelucrare rațională și modernă. Erorile din spintecare, ca de exemplu pierderi de material lemnos, repere lipsă sau stocuri prea mari influențează negativ toate operațiile de prelucrare ulterioare, inclusiv produsul finit.

Din această cauză o spintecare eficientă și rațională este foarte importantă. Weinig livrează conceptul optim de mașină, atât pentru unităţile de producţie mici, ateliere, cât şi pentru cele industriale complet automatizate.

 

 

 

Weinig seria UniRip

Unirip 310 este mașina de spintecat multiplu ideală pentru întreprinderile mici cu cerințe mari de calitate, folosită pentru prelucrări simple. Mașina se remarcă printr-o construcție robustă și o folosire ușoară. Poate prelucra repere cu o grosime maximă de 110 mm cu o viteză mare de avans, reglajul lățimii de tăiere se face extrem de rapid prin sistemul patentat QuickFix. Mașina are un preț atractiv în dotarea standard și poate fi îmbunătățită prin opționale inteligente.

Quickfix

Atât de rapid, simplu și confortabil ca și cu sistemul patentat QuickFix încă nu ați reglat niciodată o mașină. Slăbiți strângerea hidraulică manual, așezați reperele cu lățimea dorită, reglați pânzele circulare, strângeți la loc. Gata! Fără bucșe, inele distanțiere sau scule.

Ghidaj prismatic

Ghidajul prismatic dublu al lanțului de avans vă asigură un transport exact la cherestelei, obținând astfel o tăiere foarte precisă.

Lanț închis

Zalele lanțului se suprapun formând un lanț închis, astfel se evită blocarea acestuia cu așchii, crengi și rumeguș. Această caracteristică importantă a tuturor mașinilor de spintecat oferă o siguranță și o durabilitate sporită.

Safety Plus

Cu Safety Plus operatorul utilajului este întotdeauna protejat. Un șorț suplimentar din Kevlar dublează protecția clapetelor anti-recul. Această dotare de protecție patentată este standard la toate mașinile de spintecat Weinig.

weinig_masina_spintecat_multilama_Raimann_Cravcitech

 

Weinig VarioRip 310

Mașina de spintecat compactă, robustă VarioRip 310 este mașina ideală pentru întreprinderile mici și mijlocii. Poate fi dotată ca și mașină de spintecat sau mașină de spintecat cu optimizare. Noul model se remarcă cu dotări standard valoroase și un confort excelent în folosire. Sistemul QuickFix permite o reglare ușoară a mașinii, iar protecția SafetyPlus oferă siguranță suplimentară.

Mașina poate fi dotată suplimentar cu până la două pânze circulare mobile. Prin construcția modulară, VarioRip poate fi integrat ușor într-un flux tehnologic.

Pânze mobile

Lățimile și calitățile variabile aduc în cazul spintecării cu pânze fixe la pierderi de material în medie de 8%. Tehnologia cu pânze mobile Weinig asigură o utilizare rațională a materiei prime, cu una sau două pânze mobile, astfel reducându-se costurile cu materia primă și de depozitare. Optimizarea lemnului înseamnă reducerea costurilor.

Combinațiile aproape infinite între pânzele fixe și mobile cresc suplimentar flexibilitatea producției și permit astfel producția just-in-time și a comenzilor mici.

weinig_masina_spintecat_multilama_Raimann_Cravcitech

 

Weinig Profirip

Spintecarea joacă un rol crucial în prelucrarea lemnului masiv, deoarece optimizarea la spintecare înseamnă reducerea costurilor. La producţia de şipci şi elemente rindeluite, ca unitate de tăiere a șipcilor pentru panouri încleiate sau pentru optimizarea lemnului, ProfiRip reprezintă un nivel ridicat de productivitate cu un grad excelent de eficiență a prelucrării.

 

 

Mașina se remarcă prin confort în utilizare, timpi scurți de reglaj, cea mai mare rentabilitate, ca și circular de optimizare sau ca ferăstrău circular multilamă. Posibilităţile variate de utilizare sunt ideale pentru toate fabricile – de la amenajări interioare, la producția de mobilier, producția de panouri din lemn masiv sau fabrici de cherestea.

 

 

Mai multă flexibilitate și soluții de sistem inteligente sunt domeniile de bază pentru cercetătorii noștri. Noi putem livra conceptul potrivit, folosind componente de sistem de foarte bună calitate care ne permit să obținem capacități mari de producție, constant. În afară de dotarea standard pot fi realizate soluții individuale pentru orice clasă de capacitate. Atât de ușor este să transformați ProfiRip într-un sistem de mare capacitate!

 

 

Seria ProfiRip cuprinde cinci modele cu următoarele caracteristici importante:

 

 

 

 

 

Weinig ProfiRip 340

- produs complet nou dezvoltat

- până la 3 pânze mobile

- Software TimberMax 3.0 integrat pentru optimizare

- vizualizare liste tăiere și diagnoză din birou

   weinig_masina_spintecat_multilama_Raimann_Cravcitech

    

   Weinig ProfiRip KRD 310

   - calitate excelentă a tăierii

   - până la 2 pânze mobile

   - timpi scurți de reglaj

   - capacitate mare

   - variabil pentru multe utilizări

   weinig_masina_spintecat_multilama_Raimann_Cravcitech

    

   Weinig ProfiRip 450

    - până la 4 pânze mobile

    - timpi scurți de reglaj

   - capacitate mare

   - universal pentru multe întrebuințări

   - grosime de tăiere de până la 160 mm

   - lățime de tăiere de până la 450 mm

   - viteză de avans de până la 160 m/min

    

   weinig_masina_spintecat_multilama_Raimann_Cravcitech

    

   Weinig ProfiRip KR 610

    - calitate optimă a tăierii

    - până la 6 pânze mobile

    - timpi scurți de reglaj

    - capacitate mare

   - universal pentru multe întrebuințări

    - grosime de tăiere de până la 140 mm

   - lățime de tăiere de până la 610 mm

    - viteză de avans de până la 80 m/min

   weinig_masina_spintecat_multilama_Raimann_Cravcitech

    

   Weinig FlexiRip

   Originalul Jrion de la Weinig poate fi folosit universal în fabricile mici, medii și mari. Peste tot unde trebuie tăiate grinzi, cherestea sau panouri, FlexiRip și-a făcut un renume ca și un circular cu tăiere pe lungime eficient și flexibil. Clienții apreciază în principal excelenta flexibilitate, randamentul mare și operarea de către o singură persoană. În afară de lemn masiv pot fi tăiate o varietate de materiale: plastic, aluminiu și o multitudine de plăci din fibre de lemn, chiar și în unghi!

   weinig_masina_spintecat_FlexiRip_Raimann_Cravcitech