Scule

Pentru fiecare suprafață și viteză de avans vă oferim capul de rindeluit Weinig potrivit, în funcție de dorințele și necesitățile dumneavoastră.

 

 

Suprafața prelucrată este stabilită de 3 parametri: toleranța la rotație, turația și numărul de cuțite din capul de rindeluit. Diametrul de rotație al fiecărui cuțit trebuie să fie identic, pentru ca toate cuțitele să lucreze. Sistemul de scule Weinig oferă soluțiile tehnice cu toleranță de miime de milimetru.

 

 

Scule convenționale

 

Datorită toleranței alezajului și al arborelui rezultă o diferență de 0,05 mm a diametrului de rotație al cuțitelor.

 

 

Scule hidro

 

Datorită fixării centrice a sculelor hidro, rezultă o diferență de 0,005 mm a diametrului de rotație al cuțitelor. Chiar și cu această toleranță minimă, suprafața lemnului va fi atinsă doar de un singur cuțit.

 

 

weinig_scule_rindeluit_profilat_Powerlock_Cravcitech

 

Powerlock

 

Datorită fixării centrice cu PowerLock rezultă o diferență de doar 0,003 mm între diametrele de rotație al cuțitelor. Prinderea PowerLock lucrează cu turații de până la 12.000 rotații/minut, ceea ce permite dublarea vitezei de avans față de mașinile clasice. Schimbarea sculelor se realizează în câteva secunde.

 

 

Pentru ca toate cuțitele să fie la exact același diametru de rotație, sculele trebuie jointate. În timpul funcționării, cuțitele sunt șlefuite cu pietre drepte sau profilate, acest proces eliminând toate toleranțele diametrului de rotație.

 

 

weinig_scule_rindeluit_profilat_Powerlock_Cravcitech