Scannere

 

În industria lemnului modernă se folosesc tot mai des, deja de la debitare, utilaje de mare capacitate complet automatizate. În aceste situații scannerul devine parte integrată în procesul de producție, deoarece acesta identifică pe toate fețele într-o clipă defectele relevante ale lemnului (de ex. noduri, crăpături, diferențe de colorații) şi le transmite la viteza de producţie către utilajele principale care urmează, cum ar fi ferăstraiele de spintecat şi cele de retezat cu optimizarea tăierii. Fără aceste sisteme de recunoaştere automată, capacitățile de debitare ale instalațiilor complete ar fi de neconceput, solicitând și cele mai performante unități de comandă.

Departamentele de cercetare Weinig oferă soluții pentru linii de producție complet automatizate. Noi asigurăm derularea fiabilă a producției – pentru prelucrarea de foioase și rășinoase, oferind configurația corectă pentru fiecare cerință.

Weinig CombiScan Sense

Oferă standarde complet noi pentru tehnologia scanării. Gama de produse inovativă, complet prelucrată oferă în general o capacitate mai mare și o îmbunătățire importantă față de scannerele clasice. CombiScan oferă soluții pentru toți pașii din producție: de la spintecare și retezare, până la diferitele variante de optimizare cu scannere de sortare.

weinig_scanner_CombiScan_defecte_lemn_Cravcitech

Weinig EasyScan

Din toate etapele de producție din prelucrarea lemnului masiv spintecarea oferă cel mai mare potențial de optimizare. Nu este de mirare că multe firme investesc în acest proces, pentru a crește randamentul liniilor lor de producție. Tehnologia de scanare are o funcție cheie, găsirea defectelor cu camere și laser, fiind un instrument foarte eficient în concursul pentru cea mai mare productivitate, cea mai bună calitate și cel mai scurt termen de livrare.

weinig_scanner_EasyScan_defecte_lemn_Cravcitech

Weinig EasyScan RT

Noua generație de scannere din seria RT este concepută pentru sesizarea defectelor după operațiile de spintecare. 

Conceptul inovator cu camere în mișcare îl diferențiază față de orice produs similar de pe piață.

weinig_scanner_EasyScan_defecte_lemn_Cravcitech

Weinig EScan

EScan este pentru Weinig un pas important într-o noua aplicație. Cu EScan extindem gama de produse cu sortarea optimizată în funcţie de rezistenţă. Cu numeroasele opționale permite producţia certificată de grinzi lamelare, grinzi Duo, Trio şi alte produse a căror rezistenţă este relevantă. EScan este un dispozitiv de verificare a rezistenței pieselor componente conform EN-14081.

weinig_scanner_EScan_defecte_lemn_Cravcitech